Pripremno obrazovanje i srednja glazbena škola 2018./2019.

Naknadni rok za upise – školska godina 2018./2019. – srednja glazbena škola i pripremno obrazovanje

Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta (objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 1. rujna na www.upisi.hr ). 

Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 3. do 7. rujna 2018. godine. Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu.

Kandidati koji osnovnoškolsko obrazovanje završavaju izvan obrazovnoga sustava RH, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje te kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail srednja@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-849. 

Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati i zatim se može izvršiti naknadna prijava. 

Zbog kratkog vremenskog razdoblja cijelog naknadnog upisa, molimo sve učenike i njihove roditelje/skrbnike da dolaskom u srednju školu u kojoj ima slobodnih mjesta ponesu svu potrebnu dokumentaciju i da osobno dođu zbog potpisivanja upisnice.


Prijevoz učenika srednje Glazbene škole u Varaždinu u šk.god. 2018./2019.

Svi učenici srednje Glazbene škole u Varaždinu koji pohađaju A razrede (od 1. do 4.r.), a koriste pravo na prijevoz, dužni su preuzeti potvrdu o sufinanciranju prijevoza.
Potvrde će podijeliti razrednici na dogovoru za nastavu ili satu razredne zajednice.
Učenici koji su dosad koristili pravo na prijevoz mogu sa prošlogodišnjim iskaznicama koristiti besplatan prijevoz najkasnije do 16.09.2018. (AP i HŽ).
Novi učenici (1. A razred) koriste prijevoz besplatno do 16.9.2018. bez kupljene karte.

Od 17. rujna 2018. svi učenici moraju imati kupljene nove karte.

Obavijest o prijevozu i prodaji karata – AP Varaždin
Priopćenje AP Varaždin
Obavijest o prijevozu i prodaji karata – Hrvatske željeznice

Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2018.2019.
Uputa o načinu provođenja Odluke za šk.god. 2018.-2019.

 


Dostava UPISNICA za upis u 1. razred pripremnog obrazovanja

Sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., 30. kolovoza 2018. u 12:00 sati objavit će se konačne ljestvice poretka u jesenskome upisnom roku. Time će kandidati svrstani na ljestvicu poretka nekih od prijavljenih obrazovnih programa ostvariti pravo upisa u taj program.

Svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa u jesenskome upisnom roku trebaju do 31. kolovoza do 14,00 sati u Glazbenu školu u Varaždinu OSOBNO dostaviti UPISNICU uz nazočnost jednog roditelja/skrbnika zbog potpisivanja ugovora.

Na upis je potrebno donijeti:

 • upisnicu koju printate iz sustava upisi.hr (ili donijeti korisničko ime, lozinku i PIN ako niste u mogućnosti sami isprintati)
 • upisnicu za srednje glazbene škole i pripremno obrazovanje  (preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu)
 • dva primjerka ugovora – preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu (potreban potpis roditelja/skrbnika)
 • privolu ispitanika za obradu podataka (preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu – potreban potpis roditelja/skrbnika)
 • kandidati koji su ostvarili dodatne bodove (kandidati s teškoćama u razvoju ili drugi dodatni bodovi) moraju donijeti dokumente temeljem kojih su ostvarili dodatne bodove

Zaprimanje PRIJAVNICA u jesenskom upisnom roku 2018./2019.

U ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. godine u 12:00 sati  započinje ispis prijavnica u jesenskom upisnom roku.

Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti do 29. kolovoza 2018. godine na sljedeći način:
– Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. 
– Učenici škola u RH koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane dostaviti do 29. kolovoza 2018. godine upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala. 
– Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane do 29. kolovoza 2018. godine u 15:00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr

U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu prijavnicu, potpisanu prijavnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova.

Raspored zaprimanja PRIJAVNICA u Glazbenoj školi u Varaždinu:

ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. – od 12 do 14 sati

utorak, 28. kolovoza 2018. – od 8 do 12 sati

srijeda, 29. kolovoza 2018. – od 8 do 12 sati


Jesenski upisni rok za upis kandidata u 1. razred pripremnog obrazovanja 2018./2019.

U utorak, 21. kolovoza 2018. godine u 12,00 sati započinju prijave obrazovnih programa u jesenskom roku u sustavu www.upisi.hr.

Prijave obrazovnih programa za Glazbenu školu u Varaždinu trajat će do         22. kolovoza 2018. (programi koji zahtijevaju dodatne provjere mogu se prijaviti samo do 22. kolovoza 2018.).

Također napominjemo da  i prijave paralelnih umjetničkih programa (prijava glazbene škole uz neku drugu općeobrazovnu školu) traju do 22. kolovoza 2018. godine.

Ukoliko trebate pomoć kod prijava programa molimo Vas da se obratite u Glazbenu školu u Varaždinu osobno ili telefonom:

 • utorak, 21. kolovoza 2018. godine  od 12 do 14 sati  (042/200-942)
 • srijeda, 22. kolovoza 2018. godine od 8 do 14 sati (042/200-942)

Potrebno je imati korisničko ime, lozinku i PIN, a po potrebi i OIB kandidata.

Provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 23. kolovoza 2018. godine: za upis u 1. razred pripremnog obrazovanja  – u 12 sati – ispit glazbene darovitosti!

Odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza 2018. godine kada će se započeti s ispisom prijavnica. 

Konačne ljestvice poretka objavit će se 30. kolovoza 2018. godine, a dostava upisnica u srednje škole je 31. kolovoza 2018. godine.

Napominjemo da kandidati koji ne završavaju 8. razred osnovne škole trebaju navedeno korisničko ime, lozinku i PIN sačuvati jer će im isto biti potrebno narednih godina kod upisa u 1.razred srednje škole (općeobrazovne ili glazbene).

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.

NAPOMENA: Sva mjesta za upis u 1. razred srednje glazbene škole su popunjena na ljetnom roku, stoga se održavanje jesenskog roka za upis u Glazbenu školu u Varaždinu odnosi isključivo na upis u 1. razred PRIPREMNOG obrazovanja.


Upis u 1. razred pripremnog obrazovanja i 1.razred srednje glazbene škole u školskoj godini 2018./19.

UPISI kandidata koji su ostvarili pravo upisa u 1. razred pripremnog obrazovanja i 1. razred srednje glazbene škole će se održati u sljedećim terminima:

petak, 13. srpnja 2018. – od 14,00 do 18,00 sati

ponedjeljak, 16. srpnja 2018. – od 8,00 do 18,00 sati

utorak, 17. srpnja 2018. –  od 8,00 do 12,00 sati.

 

Na upis je potrebno donijeti:

 • upisnicu koju printate iz sustava upisi.hr (ili donijeti korisničko ime, lozinku i PIN ako niste u mogućnosti sami isprintati)
 • upisnicu za srednje glazbene škole i pripremno obrazovanje  (preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu)
 • dva primjerka ugovora – preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu (potreban potpis roditelja/skrbnika)
 • privolu ispitanika za obradu podataka (preuzimate u Glazbenoj školi u Varaždinu – potreban potpis roditelja/skrbnika)
 • kandidati koji su ostvarili dodatne bodove (kandidati s teškoćama u razvoju ili drugi dodatni bodovi) moraju donijeti dokumente temeljem kojih su ostvarili dodatne bodove

Zaprimanje prijavnica obrazovnih programa za upis u 1. razred srednje glazbene škole i 1. razred pripremnog obrazovanja u šk. god. 2018./19.

U utorak, 10. srpnja 2018. godine u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka biti omogućen ispis prijavnica odabranih obrazovnih programa.

Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku 8. razreda osnovne škole (za učenike koji u školskoj godini 2017./2018. završavaju 8.razred)  ili u Glazbenu školu u Varaždinu (ako je učenik aktiviran od strane upisnog povjerenstva Glazbene škole u Varaždinu) do 12. srpnja 2018. godine koji će to označiti u sustavu.

Prijavnice će se u Glazbenoj školi u Varaždinu zaprimati:

utorak, 10. srpnja 2018. –  od 14,00 do 18,00 sati

srijeda, 11. srpnja 2018. –  od 8,00  do 18,00 sati

četvrtak, 12. srpnja 2018. – od 8,00 do 12,00 sati.

VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka.

– Učenici 8. razreda svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku.
– Učenici  koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane dostaviti do          12. srpnja 2018. godine do 12,00 sati upisnom povjerenstvu u Glazbenu školu u Varaždinu.

– Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane do 12. srpnja 2018. godine u 15:00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr.

U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu prijavnicu, potpisanu prijavnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova.
 
VAŽNA NAPOMENA: svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava, te upisnicu, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis (u Glazbenoj školi u Varaždinu od 13. do 17. srpnja 2018. – raspored će biti objavljen naknadno).

Prijave obrazovnih programa za upis u 1.r. pripremnog obrazovanja i 1.r. srednje glazbene škole

Dana 26. lipnja 2018. godine u 12,00 sati započinju prijave obrazovnih programa u sustavu upisi.hr.Prijave obrazovnih programa za Glazbenu školu u Varaždinu trajat će do         2. srpnja 2018. (programi koji zahtijevaju dodatne provjere mogu se prijavljivati samo do 2. srpnja 2018).

Također napominjemo da  i prijave paralelnih umjetničkih programa (prijava glazbene škole uz neku drugu općeobrazovnu školu) traju do 2. srpnja 2018.g.

Ukoliko trebate pomoć kod prijava programa molimo Vas da se obratite u Glazbenu školu u Varaždinu osobno ili telefonom:

 • srijeda, 27.06.2018.  od 8 do 11 sati  i od 12 do 18 sati (042/200-940 – soba 7)
 • četvrtak, 28.06.2018. od 8 do 14 sati (042/200-942- soba 6),                                                                                        od 14 do 16 sati – 042/200-940 – soba 7)
 • petak, 29.06.2018. od 8 do 13 sati (042/200-942 – soba 6)                                                                                         i od 14 do 18 sati (042/200-940 – soba 7)
 • ponedjeljak, 02.07.2018. od 8 do 15 sati (042/200-940, 200-942 – soba 6 i 7)

Potrebno je imati korisničko ime, lozinku i PIN, a po potrebi i OIB kandidata.

Vezano uz prijave programa i za ostale upite možete nam se obratiti sve do 02.07.2018.g. 

Napominjemo da kandidati koji ne završavaju 8. razred osnovne škole trebaju navedeno korisničko ime, lozinku i PIN sačuvati jer će im isto biti potrebno narednih godina kod upisa u 1.razred srednje škole (općeobrazovne ili glazbene).

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 

Publikacija_redovni

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.

Publikacija_umjetnicke_sportasi

Konačna ljestvica  odabira programa za kandidate koji su za jedan od svojih odabira prijavili i glazbenu školu, bit će generirani 2.7.2017. u 23.59 sati te se nakon tog vremena ne mogu mijenjati prioriteti.

Konačne ljestvice (rezultati) bit će objavljene 13. srpnja 2018. godine.

Upis u Glazbenu školu u Varaždinu bit će od 13. do 17. srpnja 2018. u vremenu kojeg ćemo naknadno objaviti.

 

Napominjemo da je objavljen već održani informativni webinar za učenike dostupan na sljedećem linku: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12368


Natječaj za upis učenika u 1.r. pripremnog obrazovanja i 1.r. srednje glazbene škole u šk.god. 2018./2019.

Natječaj za upis učenika u 1. pripremni i 1. razred srednje glazbene škole – šk.god. 2018.2019 – Osnivač

Obavijest-o-postupku-upisa-kandidata-u-1.r.-pripremnog-obrazovanja-i-1.r.-srednje-glazbene-škole – šk.god.2018.2019.

Pravilnik-o-organizaciji-i-provođenju-klasifikacijskog-postupka-za-upis-učenika-u-srednju-glazbenu-školu-GŠV

Prijavnica-za-prijamni-ispit-upis-u-I.-pripremni-razred-glazbene-srednje-škole (13)

Prijavnica-za-prijamni-ispit-upis-u-I.-razred-srednje-glazbene-škole


Upis učenika u 1.r. pripremnog obrazovanja i 1. razred srednje glazbene škole u šk.god. 2018./2019.

Obavijest-o-postupku-upisa-kandidata-u-1.r.-pripremnog-obrazovanja-i-1.r.-srednje-glazbene-škole – šk.god.2018.2019.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u šk.god. 2018./2019. na sljedećoj poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2018_05_47_899.html

 

 


Sljedeća obavijest