Opće obrazovni

Do preseljenja u palaču Erdödy nastava iz općeobrazovnih predmeta održavala se u prostorijama Gimnazije u Varaždinu, Ulica Petra Preradovića 14, u kojoj su učenici Srednje glazbene škole pohađali zasebne razredne odjele zvane „M“ (muzički) razredi, dok su im predavači bili profesori koji su predavali u Gimnaziji. U svakoj generaciji bilo je po jedno odjeljenje, a njihov je voditelj bila prof. Marija Habijan, pomoćnica ravnatelja Gimnazije.

2003. godine, zahvaljujući preseljenju u novu zgradu na Kapucinskom trgu 8, na prijedlog ravnatelja prof. Morena Vincekovića osnovan je Odjel za općeobrazovne predmete čiji je pročelnik postala prof. Silvija Avar koja radi kao nastavnik engleskog i talijanskog jezika, a koja se i do tada dugi niz godina bavila koordinacijom između stručnih glazbenih odjela i općeobrazovnih predmeta.

Razredi broje od 15 do 25 učenika, ovisno o generaciji. Učenici pohađaju nastavu prema planu i programu općeobrazovnih predmeta za strukovne škole. Predavači su profesori koji ujedno rade i na drugim srednjim školama: Gimnaziji, Elektrostrojarskoj školi, Gospodarskoj školi, itd.

Već više godina učenici se s uspjehom pojavljuju na županijskim natjecanjima (vjeronauk, povijest, talijanski jezik).
prof.: Darko Patrčević
prof.: Janko Gušić
prof.: Jasminka Trojko
prof.: Maja Majnarić
prof.: Matija Mato Škrebić
prof.: Mladen Greguraš
prof.: Nikola Žganec
prof.: Silvija Avar
prof.: prof. Tibor Bün
prof. Romina Dukši
prof.: Tea Košić
prof.: Patricija Harjač
prof.: Sanja Prešnjak

nastavni plan SGŠ