Klavirski

Kontinuirani razvoj ovog odjela moguće je pratiti od 1936. godine, kada je započela organizirana nastava klavira. Tijekom sedamdesetak godina postojanja Odjela kvaliteta nastave klavira neprestano se uzdizala, a posljednjih je godina konačno riješen i dugogodišnji problem nedostatka kadrova. Na poslovima nastave i korepeticije trenutno je zaposleno 19 profesora, što ovaj odjel čini jednim od najvećih u zemlji.
Ove školske godine glavni predmet klavir upisao je 131 učenik, od toga 110 u osnovnoj i 21 u srednjoj školi. Osim njih, ovaj odjel pohađaju svi učenici srednje škole (obligatni klavir).

Učenici Klavirskog odjela redovito sudjeluju na internim i javnim priredbama Škole, kao i svečanostima proslava i manifestacija Grada i Županije. Zapaženi su sudionici majstorskih seminara, smotri, te državnih i međunarodnih natjecanja na kojima osvajaju nagrade (između ostalog, u proteklih nekoliko godina osvajali su prve nagrade na državnom natjecanju klavirskih dua, te na međunarodnom natjecanju “Zlatko Grgošević”).

Velik broj učenika nakon završene srednje škole (a neki i ranije) nastavlja studij klavira, bilo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bilo na drugim akademijama ili visokim glazbenim učilištima izvan Hrvatske.
Odjel već niz godina surađuje s EPTA –om (Europskim udruženjem klavirskih pedagoga), te s Muzičkom akademijom u Zagrebu i Glazbenom scenom mladih.