Ciklus koncerata učenika glazbenih škola “Umjetnost bez granica” – Split

Učenici Glazbene škole u Varaždinu ponovno su održali još jedan uspješan koncert.

U sklopu ciklusa koncerata glazbenih škola pod nazivom “Umjetnost bez granica”, naši su učenici 22. veljače 2015. nastupili u impresivnoj Galeriji Meštrović u Splitu.

grupna slika1      učenici i nastavnici

Cilj ovog koncerta je bio popularizirati kulturno – umjetničko djelovanje mladih glazbenika te prezentirati Glazbenu školu u Varaždinu i njene učenike. Učenici su se publici predstavili djelima klasične glazbe i djelima modernih skladatelja, a priliku za nastup su dobili vokalni oktet i kvartet trombona.

Učenici koji su nastupali su:

VIKTORIJA PISAČIĆ i ANTONIO PERŠAK na gitari, KARLO POSNJAK, DAVID VUKOVIĆ i MIHAEL PLANTAK na klaviru, ZORAN RESNIK na violončelu, JOSIPA VUKELIĆ na harmonici, JAKOV ŠREDL na violini, FILIP SOLDAT na marimbi, MARIO ČAVLEK na marimbi i vibrafonu te sopranistica ANA MIKAC i tenor DOMINIK PADARIĆ.

nastup Dominik Padarić   nastup gudači

 

unnamed (3)   unnamed (6)

Nastupio je i vokalni oktet koji čine učenici: ANA MIKAC, ANTONIJA JURINEC, KRISTINA MEDENJAK, KAROLINA MATJAŠEC, DAVID VUKOVIĆ, DOMINIK PADARIĆ, RUPERT ČUNKO i STJEPAN BOSILJ 

nastup vokalni oktet

te kvartet trombona sastavljen od učenika: VALENTINA JALŠOVEC, NIKOLA KROPEK, ŠTEFAN LESAR i FILIP ŠEREMET.

nastup puhači

S učenicima u Split su doputovali i njihovi profesori: Ninoslav Plantak, Danijel Ljubić, Vesna Leljak-Petković, Dorotea Ilčić, Lea Šantek, Domagoj Košćak, Miljenko Pohulek, Danijel Oto, Blanka Tkalčić, Dada Ruža i Petar Prepelić te ravnatelj Davor Matačić. Profesori Darij Milković, Stanislav Muškinja i Kristijan Potočnjak su nažalost bili spriječeni, no njihovi su učenici pokazali kakvo su im znanje i vještinu prenijeli njihovi mentori.

S izrazitim oduševljenjem iščekujemo  ponovnu suradnju s Glazbenom školom Josipa Hatzea u Splitu!

 

 

Obavijest od Obavijesti. Bookmark the permalink.